lauantai 1. helmikuuta 2014

Mehupaasto

Nyt oli sitten taas älynväläys Hulilla. Mehupaasto! 5-7 päivää!

Paastosta on ollut jos jonkinmoista uutista ja Yle Teemalta tuli torstaina dokumentti paastosta. Siitä kuinka se auttaa jos jonkinmoiseen vaivaan mm. allergoihin, ihotauteihin, reumaan ja ties mihin. Paastotutkimukselle ei vaan hirveesti myönnetä tutkimusrahoitusta kun lääkeyhtiöt ei siitä hirveästi itse tienais

Eli siis nyt alkoi meidän taloudessa mehupaasto. Hieman vauhdilla aloitettiin toteutus, joten ihan pilkuntarkkaan ei noita kaikenmaailman ohjeita noudateta. Puhdasta, lisäaineetonta, sokeritonta mehua vaan naamaan n. 200-400 kalorin edestä päivässä.

Kun noita paasto ohjeita selaa netistä esim. Vogelin paasto-opas, niin sieltä löytyy aivan uusi osa, mitä en ikinä ennen paastoon ole yhdistänyt. Kyseessä on siis suolihuuhtelu, joka tulis suorittaa paaston aikana vähintään kerran päivässä. Nyt kun oon kokeillut niin voin sanoa et aika mielenkiintonen kokemus ja varmasti lähipäivinä mun paras kaveri, koska se kuulemma poistaa paasto-oireita: nälkää, väsymystä ja päänsärkyä..

Päivä nro 1:

Päivä meni lepposasti, herätessä oli hieman nälkä kuten normaalistikin aamulla, mutta se meni ohi tunnissa. Suuntasin aamupäivästä kuntosalille hieman hääräämään. Pitkin päiväää tuli litkittyä mehuja. Ananas-, porkkana- ja tomaattimehua. Koko päivä meni aika hyvin. Nälkä ei tullut yllätys kyllä missään vaiheessa (Hulilla oli vähän pahempi grillillä 8h muiden ruokia tehdessä.) Energiaakin olis ollut mut sellanen ärsyttävä päänsärky tappoi kaiken mielenkiinnon tehdä mitään. En usko selviäväni huomista.

Yö nro 1 oli kyllä erikoinen.. Unta ei meinannut saada kun oli ihan pirteä ja joka paikkaa kutisi niin maan perkeleesti. Oletin että tää kutina olis alkanu vasta huomenna. Paastodokumenteissa todettiin että vaivat eka pahenee ennenkuin ne paranee..
Unen saaminen se vasta mielenkiintoista sitten oli. RUOKAUNIA!! Eka oli suklaakakku, juustokakku, pizzaa, tortilloja ja ties mitä.. Jokasessa unessa siis söin noita, mut tiedostin samalla et oon paastolla ja ensais syödä. Unen sisällä en tosin tiedostanu olevani unessa kuitenkaa ja olis ahminu ihan hirveesti :( Näiden unien jälkeen alko sit ihme katastrofiunet. Yhdessäkin särkänniemen laite lähti irti vauhdissa ja se kulki tietä pitkin ja ihmiset raahautu mukana. Minä en ollut sisällä vaan jotain tuttuja siel oli ja sit menin pelastaan niitä.

Päivä nro 2:
Aamu alkoi ainakin ihan hyvin. Sängystä nouseminen oli vain rankkaa. Olo ei erotu tavallisesta aamusta: ei ole mitenkään erityisen keveä olo, päätä ei särje (vielä), nälkä ei ole (vielä). Suuri pelko kyllä on miten tää päivä päättyy!
Kaheksalta alkoi vasta iskemään huono-olo ja pienehkö nälkä ja orastava päänsärky. Muuten aika helppo päivä ollut. Hengityskin alkoi maistumaan ja haisemaan ketoosilta.. Yö onneksi oli helppo.

Päivä nro 3:
Koko päivän ollut hieman huono olo ja suuri saamattomuus. Kaikki asiat vaativat päättäväisyyttä, että ne saa toteutettua. Olo ei ole kuitenkaan niin huono kuin kuvittelin. Toivottavasti huominen on parempi. Hyvä puoli tässä on se ettei ole ollut tähän mennessä mitään suunnitelmia, koska en varmaan mitään olisi jaksanut tehdä. Huomenna on kuitenkin pakko lähtee kotoa asioille.
Ruokaa kyllä tekisi mieli kovastikin, mutta olo ei ole kuitenkaan nälkäinen. Kovat suunnitelmat löytyy sille kun paasto lopultakin loppuu. Itse harkitsen syömisen rauhallista aloittamista jo huomisiltana.

Päivä nro 4:
Tosi helppo päivä. Hyvä olo. Ei mitenkään keijukaismainen, mutta normaalin hyvä. Päivästä 2h katselin ruokakuvia, kävelin myös Hesen ohi ja ei ollut tavallista hankalampaa yhtään. Yöllä tulee täyteen 100h paastolla syömättä. Sen jälkeen voikin alkaa totutteleen syömiseen!

Päivä nro 5:
Edelleen helppo päivä, nyt tätä voisi jatkaa loputtomiin. Nesteitä ja muita lähtenyt kehosta tasan 4kg. Nyt on siis hyvä aika lopettaa ja tehdä kasvissosekeitto! Paasto totaalituntimäärä n. 110h. Nyt sain rastittua yhden asian pois Bucket Listiltäni.


  Loppukommentit:

Ihan hauska kokeilu. Musta tulee vielä joku ituhippi ajan myötä! Paino tippui reilun kilon 5 päivän aikana ja nyt on katsonut vähän tarkemmin mitä suuhunsa tunkee. Kaikki säilöntäaineita täynnä olevat keinotekoiset mömmöt on kyl jäänyt kaupan hyllyille.

Ei tuossa paaston aikana nyt niin kummallinen olo tullut missään välissä. Ei se ollut missään vaiheessa edes paha ja lopussa alkoi sitä energiaakin jo löytymään. En mitään valaistumista kuitenkaan kokenut. Eli jos itse toteutat niin toinen ja kolmas päivä pitää olla ilman mitään ohjelmaa ja töitä, muina päivinä jaksaa paremmin ja ruuan houkutus ei ole niin suuri.

Uusinta sitten ens syksynä ehkäpä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti